Aljotta (maltańska zupa rybna)

Aljotta (maltańska zupa rybna)

4.0 124 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • 20 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g pomidora pokrojonego na kawałki
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 350 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 30 g ryżu brązowego
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 150 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364.4 kcal / 1524.5 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 331.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...