
Urządzenia i Akcesoria
Aljotta (maltańska zupa rybna)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
20 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
350 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
30 g ryżu brązowego
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
150 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364.4 kcal /
1524.5 kJ
Białko
30.8 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
331.5 mg