Aljotta (maltańska zupa rybna)
TM6 TM5

Aljotta (maltańska zupa rybna)

4.0 (120 ocen)

Składniki

  • 20 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g pomidora, pokrojonego na kawałki
    lub 150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 350 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 30 g ryżu brązowego
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 150 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1524.5 kJ / 364.4 kcal
Białko
30.8 g
Węglowodany
32.7 g
Tłuszcz
12.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
4 g
Sód
331.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy