Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g ogórków z odciętymi końcówkami
-
150 g rzodkiewek
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
1 ząbek czosnku
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000 g maślanki1000 g kefiru
-
100 g soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka
-
woda do gotowania jajek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
791.7 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
1089.6 kJ /
260.4 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1 godz. 15 min
Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami
45 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Chłodnik
10 min