Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g masła
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
2 - 3
łyżeczki koncentratu pomidorowego
lub 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 100 g wody
- 10 g mąki pszennej
- koperek, świeży, tylko liście, posiekane, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 585.7 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 32.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grecka zupa z soczewicy
40 Min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 Min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Wegańskie roladki sojowe, knedle i modra kapusta
2h 30min
Żurek wegański
35 Min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 Min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min
Rumienienie pieczarek
25 Min
Tofucznica
30 min
Duszona młoda kapusta
45 min