Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska duszona młoda kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
500 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g masła
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
100 g wody
-
10 g mąki pszennej
-
koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
32.9 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
585.7 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Żurek wegański
35 min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kalafior tikka masala
30 min
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min