Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska duszona młoda kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
500 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g masła
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
100 g wody
-
10 g mąki pszennej
-
koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
32.9 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
585.7 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Wegańskie roladki sojowe, knedle i modra kapusta
2 godz. 30 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30 min
Żurek wegański
35 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min