
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska duszona młoda kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki500 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła50 g
-
kminku, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego2 - 3 łyżeczki
-
wody100 g
-
mąki pszennej10 g
-
koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140 kcal /
585.7 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
32.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 godz. 10 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1 godz. 30 min
Surówka rainbow slaw (TM5)
15 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Szybki deser owocowy
5 min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min