
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska duszona młoda kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
500 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g masła
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
100 g wody
-
10 g mąki pszennej
-
koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140 kcal /
585.7 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
32.9 mg