
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska duszona młoda kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki500 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła50 g
-
kminku, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego2 - 3 łyżeczki
-
wody100 g
-
mąki pszennej10 g
-
koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140 kcal /
585.7 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
32.9 mg