Wegetariańska duszona młoda kapusta

Wegetariańska duszona młoda kapusta

4.9 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła
    50 g
  • kminku, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • koncentratu pomidorowego
    2 - 3 łyżeczki
    2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • wody
    100 g
  • mąki pszennej
    10 g
  • koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 140 kcal / 585.7 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 32.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...