Wegetariańska duszona młoda kapusta

Wegetariańska duszona młoda kapusta

4.8 134 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g masła
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 100 g wody
  • 10 g mąki pszennej
  • koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 140 kcal / 585.7 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 32.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...