
Urządzenia i Akcesoria
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
cebuli40 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
curry, mielonego¼ łyżeczki
-
różyczek brokułu150 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
wody200 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
migdałów, w płatkach1 łyżka
-
mleczka kokosowego55 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.4 kcal /
1336.4 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
18.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
880.6 mg