Urządzenia i Akcesoria
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
40 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki curry, mielonego
-
150 g różyczek brokułu
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
-
55 g mleczka kokosowego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
880.6 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1336.4 kJ /
319.4 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min