Zupa brokułowa z prażonymi migdałami

Zupa brokułowa z prażonymi migdałami

4.5 93 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • 40 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki curry, mielonego
  • 150 g różyczek brokułu
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 200 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka migdałów, w płatkach
  • 55 g mleczka kokosowego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319.4 kcal / 1336.4 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 880.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...