Apfel-Dattel-Früchtebrot (glutenfrei)

Apfel-Dattel-Früchtebrot (glutenfrei)

4.5 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Scheiben

Składniki

  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Vollkornreis
    240 g
    240 g weißer Rundkornreis
  • Datteln, entsteint
    100 g
  • Äpfel entkernt, geviertelt
    140 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Natron
    1 TL
  • Flohsamenschalen
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Walnusshälften
    80 g
  • Eier
    4
  • Wasser
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 231 kcal / 964 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 269 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...