Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Dattel-Früchtebrot (glutenfrei)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Scheiben
Składniki
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten60 g
-
240 g weißer RundkornreisVollkornreis240 g
-
Datteln, entsteint100 g
-
Äpfel entkernt, geviertelt140 g
-
Backpulver1 TL
-
Natron1 TL
-
Flohsamenschalen1 EL
-
Salz½ TL
-
Walnusshälften80 g
-
Eier4
-
Wasser100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
269 mg
Białko
5 g
Kalorie
964 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hafer-Nuss-Creme
25 min
Dattel-Nuss-Bällchen
20 min
Bananen-Haferflocken-Kekse
30 min
Pistazien-Orangen-Kekse
1 godz. 10 min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1 godz.
Mandelkuchen (glutenfrei)
55 min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 godz.
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5 godz. 20 min
Proteinriegel
2 godz.
Nurkorn-Brot
13 godz. 30 min
Gemüse-Consommé mit Gnocchi
30 min
Hausbrot (glutenfrei)
3 godz.