![Maronicreme Maronicreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/203114abf4c77c40ffaa0bb4a268df2d/Derivates/00569e218d4d388f7e6933f33d73908a9adc8ed6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
125
g Mandelsahne (Mandel Cuisine)
lub 125 g pflanzliche Sahnealternative - 100 g Maroni, gegart, geschält
- 5 - 6 Apfelringe, getrocknet (ungeschwefelt!)
- ½ TL Vanille, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Agavendicksaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1442 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saure Bohnen mit Ofengemüse
45 Min
Karotten-Ingwer-Suppe
45 Min
Mandel-Müsli
8 Std. 10 Min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 Min
Süßes Püree aus Trockenfrüchten
8 Std. 10 Min
Birnencreme
25 min
Maroni-Mandel-Creme
10 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 min
Gerstenporridge
25 min
Basen-Müsli
10 min
Karotten-Ingwer-Suppe mit Cashew-Topping
35 Min
Sommerporridge
25 min