Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
125
g Mandelsahne (Mandel Cuisine)
lub 125 g pflanzliche Sahnealternative - 100 g Maroni, gegart, geschält
- 5 - 6 Apfelringe, getrocknet (ungeschwefelt!)
- ½ TL Vanille, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Agavendicksaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1442 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
25 min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 min
Maroni-Mandel-Creme
10 dk
Paprika-Linsen-Hummus
25 min
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
1 godz.
Feta-Melanzani-Aufstrich
30 min
Gemüsetatar rot-grün
15 min
Maroni Mousse au chocolat
15 min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Maronicremesuppe (vegan)
45min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 godz.