Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 3 gousses d'ail
  • ½ bouquet de persil frais et un peu ciselé pour la finition
  • 1 échalote
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1200 g d'eau
  • 100 g de vin blanc sec
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 400 g de pâtes sèches type linguine
  • 700 g de palourdes bien trempées à l’avance pour les dessabler et rincées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 541 kcal / 2285 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...