Pikantny gulasz na ciemnym piwie

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek
    90 g
  • ząbków czosnku przekrojonych na pół
    6
  • wołowiny gulaszowej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    1200 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    500 g
  • papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    1 - 2
  • piwa ciemnego
    200 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • gwiazdka anyżu
    ½ - 1
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • cebul dymek przekrojonych na pół
    150 - 200 g
    150 - 200 g cebul szalotek, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    250 g
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 410 kcal / 1717 kJ
Białko 36.6 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 1021.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...