Pikantny gulasz na ciemnym piwie

4.0 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji

Składniki

  • 90 g oliwy z oliwek
  • 6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
  • 1200 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 200 g piwa ciemnego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ - 1 gwiazdka anyżu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 - 200 g cebul dymek przekrojonych na pół
    150 - 200 g cebul szalotek, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 250 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1021.4 mg
Białko 36.6 g
Kalorie 1717 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...