Urządzenia i Akcesoria
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek90 g
-
ząbków czosnku przekrojonych na pół6
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej na 5-6 cm kawałki1200 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)500 g
-
papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki1 - 2
-
piwa ciemnego200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
gwiazdka anyżu½ - 1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cebul dymek przekrojonych na pół150 - 200 g
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki250 g
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
410 kcal /
1717 kJ
Białko
36.6 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
1021.4 mg