Urządzenia i Akcesoria
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji
Składniki
-
90 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
-
1200 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
200 g piwa ciemnego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 gwiazdka anyżu
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 200 g cebul szalotek, pokrojonych na 5 cm kawałki150 - 200 g cebul dymek przekrojonych na pół
-
250 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1021.4 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
1717 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Virgin Aperol Spritz
10 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min