Urządzenia i Akcesoria
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji
Składniki
-
90 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
-
1200 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
200 g piwa ciemnego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 gwiazdka anyżu
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 200 g cebul szalotek, pokrojonych na 5 cm kawałki150 - 200 g cebul dymek przekrojonych na pół
-
250 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1021.4 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
1717 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łatwy gulasz rybny
35 min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)
40 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min