
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Polędwica wieprzowa à la Wellington
-
1 łyżka masła
-
1 polędwica wieprzowa (ok. 500 g, 30 cm długości), w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
-
1 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g wody
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g, 40 x 25 cm, patrz wskazówka)
-
2 łyżki bułki tartej
-
12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
-
1 jajko roztrzepane
Szampański sos
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
150 g szampana
-
150 g wody
-
1 łyżkę skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczkę koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1210.8 kcal /
5065.9 kJ
Białko
47.9 g
Tłuszcz
88 g
Węglowodany
49.4 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Sód
1559.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska