Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
Składniki
Polędwica wieprzowa à la Wellington
-
1 łyżka masła
-
1 polędwica wieprzowa (ok. 500 g, 30 cm długości), w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
-
1 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g wody
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g, 40 x 25 cm, patrz wskazówka)
-
2 łyżki bułki tartej
-
12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
-
1 jajko roztrzepane
Szampański sos
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
150 g wina musującego, typu Prosecco150 g szampana
-
150 g wody
-
1 łyżkę skrobi kukurydzianej1 łyżkę skrobi ziemniaczanej
-
1 kostkę bulionu mięsnego (na 0,5 l)1 łyżeczkę koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min