Urządzenia i Akcesoria
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk
Składniki
-
600 g wody
-
60 g komosy ryżowej (quinoa)
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 - 3 łyżeczki nasion chia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 - 2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
8 bułek do burgerów przekrojonych na pół, opieczonych lub grillowanych (patrz wskazówka)
-
1 - 2 pomidory pokrojone w plastry
-
8 - 16 liści sałaty lodowej
-
16 łyżeczek majonezu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
790.8 mg
Białko
23.7 g
Kalorie
1787.6 kJ /
427.2 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
48.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 15 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.