Pollo allo zenzero con riso alla salsa di arachidi

Pollo allo zenzero con riso alla salsa di arachidi

3.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di zenzero, radice fresca pelata e a fette (circa 5 mm)
    30 g
  • di sovracoscia di pollo disossata e senza pelle ogni coscia tagliata in 2-3 parti
    600 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di salsa di soia
    30 g
  • di zucchero
    20 g
  • di curcuma in polvere (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
  • di sale
    5 g
  • di burro di arachidi
    50 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    800 g
  • di riso Parboiled
    300 g
  • di dado per brodo di carne
    1 cucchiaio
    1 dado per brodo di carne
  • cetriolo a metà nel senso della lunghezza, pelato e affettato sottilmente in diagonale
    ½
  • di coriandolo fresco (opcjonalnie) tritato
    2 rametti
  • di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 681.1 kcal / 2849.8 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 45.7 g
Węglowodany 35.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 1425.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...