![Cavolfiore con pesto di noci (vegan) Cavolfiore con pesto di noci (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fac18af21e9c018d02d093e01b2918a4/Derivates/0d42bb472d100bb8107bb5d154a8bd37e268844f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di noci
- 50 g di gherigli di noci
- 100 g di rucola fresca, lavata
- 30 g di foglie di basilico fresche, lavate
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Cavolfiore
- 2 spicchi di aglio
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di timo secco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di origano secco
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cavolfiore intero, pulito dalle foglie
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159.8 kJ / 277.2 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 342.7 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35min
Insalata di cetriolo alla tailandese
15min
Involtini di pollo e porri
55 Min
Burger di cavolo nero
45min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35min
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Zuppa frantoiana
45min
Tabulè d'orzo rosa al pistacchio
40min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30min
Mesciua spezzina
1h
Curry di ceci (vegan)
1h
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50 мин.