Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di noci
- 100 g di rucola fresca, lavata
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di gherigli di noci
- 30 g di foglie di basilico fresche, lavate
Cavolfiore
- 2 spicchi di aglio
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaio di origano secco
- 1 cavolfiore intero, pulito dalle foglie
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159.8 kJ / 277.2 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 342.7 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 Min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1 Std. 30 Min
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Melanzane alla messinese
30 Min
Frittelle di cavolo nero
30 Min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Polpette di cavolo viola
1 Std. 30 Min
Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo
1 Std.
Lasagne di verza
2 godz. 30 min
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40 Min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Bougatsa
1 Std.