Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 3 ½ oz yellow onions, halved
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, thinly sliced
- 1 fresh red chili, small, deseeded, cut into pieces
- 1 oz olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 14 oz canned coconut milk
- 3 ½ oz water
-
1
heaping tsp homemade vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 2 - 3 tsp salt, to taste
- 22 oz waxy potatoes, peeled, cut into pieces (¾ in.-1¼ in.)
- 6 oz carrots, sliced (½ in.)
- 6 oz cauliflower, cut into florets
- 6 oz zucchini, sliced (½ in.)
- 3 ½ oz frozen peas
- 2 sprigs fresh cilantro, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1934.6 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1527.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chili
50 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Vegetarian Lasagna
2sa 30 dk
Pumpkin Curry
45 Min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Vegetarian Burger
1 Std. 15 Min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Cauliflower and Date Tagine
55 Min
Tofu Stew
30 Min