![Chunky Vegetable Barley Soup Chunky Vegetable Barley Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7e285b4721037c6eb692fc60079e0a72/Derivates/5a6ad2774098e3046c7f5159aa6e3d5a9d957f44.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 6 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 6 oz red onions, quartered
- 6 oz celery, cut into pieces (2 in.)
-
2
oz broccoli florets
lub 2 oz Brussels sprouts, trimmed and halved - 5 oz barley (pearl barley)
- 40 oz vegetable stock
-
white pepper, to taste
lub ground black pepper, to taste - 8 oz cabbage, thinly sliced
- Parmesan cheese, grated (opcjonalnie)
- microgreens, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400.3 kJ / 95.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 64.9 mg
Alternatywne przepisy
Basic Vegetable Soup
50 Min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Split Pea Soup
1 Std. 25 Min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 Min
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
West African Peanut Soup with Chicken
50 Min
Collard Greens
1 Std. 5 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Southern Black-Eyed Peas
1 godz. 35 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Curried Lentils
5h 15min
Basic Soup Purée
45min