Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 6 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 6 oz red onions, quartered
- 6 oz celery, cut into pieces (2 in.)
-
2
oz broccoli florets
lub 2 oz Brussels sprouts - 5 oz barley (pearl barley)
- 40 oz vegetable stock
-
white pepper, to taste
lub ground black pepper, to taste - 8 oz cabbage, thinly sliced
- Parmesan cheese, grated (opcjonalnie)
- microgreens, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400.3 kJ / 95.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 64.9 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Tuscan White Bean Stew
1h
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Turkey and Corn Soup
1h 5min
Split Pea Soup
1h 25min
Smoky Black Bean Soup
35min
Curried Lentils
5h 15 min
Vegetable Stew
1h 15min
Sausage and Lentil Stew
1h 15min
Basic Vegetable Soup
50min
Spring Garden Minestrone Soup
50min