Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pork belly, (cured, salted)
- cold water, to soak
- 150 g onions, halved
- 150 g carrots, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 20 g olive oil
- 900 g water
- 1 tsp lemon juice
- 250 g yellow split peas, rinsed and drained
- 20 g celery leaves, chopped
- 1 dried bay leaf
-
1
tsp dried savory
lub 1 tbsp fresh savory, chopped - 2 tsp salted herbs, to season, to taste (see Tip)
- ground black pepper, to season, to taste
- ½ - 1 tsp salt, to season, to taste (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192.7 kJ / 285.1 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 1006.8 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Chicken corn chowder, Broccoli terrines
1h 25min
Golden Fruit Smoothie
10min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1h 15min
Salted Herbs
15 Min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h
Versatile smooth soup
45 min
Creamy pea soup
40 min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup (TM6 Metric)
55 min