![Fennel and Sausage with Rigatoni Pasta Fennel and Sausage with Rigatoni Pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/549c5034-994c-447d-bb2b-f8271e9dbe46/Derivates/8bc32b3e-63d2-4a66-a92a-96db67a06a01.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onion, in pieces
- 4 garlic cloves
- ⅛ tsp fennel seeds
- ½ oz extra virgin olive oil
- 16 oz Italian sausage, casings removed, in pieces (1 in.)
- 5 oz carrots, peeled, sliced (¼ in.)
- 4 oz fennel bulb, halved, cored and sliced (¼ in.), fronds reserved to garnish
- 26 oz vegetable stock
- 1 oz tomato paste
- ¼ tsp salt, to taste
- 10 oz rigatoni pasta, dried
- 14 ½ oz canned chickpeas, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2404.5 kJ / 574.7 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 850.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato and Feta Pasta
50 Min
Asparagus and Ham Rotelle
40 Min
Sugar Snap Pea and Chicken Salad
55 dk
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 Min
Salad with Prosciutto, Arugula and Mozzarella
40 Min
Mushroom and Sausage Stew with Barley
45 Min
One Pot Ravioli Soup
30min
Hoisin Pork Bowl
45 Min
Lemon Chicken with Couscous and Artichokes
2h 45min
Moroccan Chicken Bowl
45 Min
Ham and Veggie Pasta Salad
25 Min
Pork and Green Beans Sauté
45 Min