Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onions, cubed (1 in.)
- 3 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz carrots, sliced in rounds (½ in.)
- 4 oz celery, chopped (¾ in.)
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 8 oz portobello mushrooms, stem and gills removed, cubed (1 in.)
- 6 oz red wine
- 16 oz baby red potatoes, quartered
- 8 oz vegetable broth
- 1 oz tomato paste
- ½ tsp Italian seasoning
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 oz frozen green peas, thawed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 402 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegetarian Chili
50 min
Purple Cauliflower Soup
25 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
One-Pot Barley and Vegetables
1 godz. 10 min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h
Sweet Potato Stuffed Shells with Cauliflower Alfredo Sauce
1 godz. 30 min
Tofu Stew
30 min
Sausage and Lentil Stew
1h 15min