Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao, en morceaux
- 150 g de cassonade
- 130 g de beurre, en morceaux
- 50 g de farine
- 1 c. à café de piment d'Espelette, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1803.8 kJ / 431.1 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40 dk
Hachis parmentier aux herbes, purée au paprika
1 godz. 45 min
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15h
Fondant au chocolat
40 dk
Tarte amandine aux poires
2sa 30 dk
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau aux pommes
1sa
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Cake pistache et fleur d'oranger
1sa
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 dk
Crumble pommes-framboises
50 dk
Gâteau moelleux au chocolat
40 dk