Birnen-Biskuitrolle

4.9 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Stücke

Składniki

Biskuit
  • Eier
    3
  • Zucker
    90 g
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl
    60 g
  • Speisestärke
    45 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 ½ TL
  • Wasser zum Bearbeiten
Füllung und Fertigstellung
  • Butterschmalz
    20 g
  • Birnen (mit festem Fleisch, z. B. Corella, Williams), in Stücken (3,5 cm)
    400 g
  • Zimt
    ¼ TL
  • Sternanis
    1
  • Zucker
    90 g
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Streifen
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Mascarpone löffelweise
    200 g
  • Magerquark löffelweise
    200 g
  • Zucker (opcjonalnie)
    30 g
  • Schokoladenblättchen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 302 mg
Białko 10 g
Kalorie 1937 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...