Urządzenia i Akcesoria
Quark-Nuss-Stollen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 Scheiben
Składniki
-
frische Hefe grob zerbröselt50 g
-
Milch30 g
-
Zucker155 g
-
Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 - 1 ½ TL
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken175 g
-
Magerquark200 g
-
Eigelb3
-
Rosinen100 g
-
Mandeln50 g
-
Haselnüsse50 g
-
Walnusshälften50 g
-
kandierte Früchte, gemischt, in kleinen Stücken50 g
-
Rum (opcjonalnie)10 g
-
Puderzucker75 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
35 mg
Białko
4 g
Kalorie
879 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Made by me
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1 godz. 15 min
Osterbrot
2 godz. 40 min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 godz. 50 min
Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 godz. 45 min
Pflaumen-Quark-Stollen
12 godz.
Marzipan-Eierlikör-Torte
3 godz.
Apfel-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Stollen-Butterkuchen
2 godz. 45 min