
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 8 Eier
- 170 g Zucker
- 350 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 100 g Sahne
- 750 g Zwetschgen halbiert, entkernt
Haselnuss-Kruste und Fertigstellung
- 250 g Butter in Stücken
- 250 g Zucker
- 75 g Mehl
- 350 g Haselnüsse, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 492 kcal / 2059 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 64 mg