Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
TM5 TM6

Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste

4.4 (58 ocen)

Składniki

Teig

  • 200 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
  • 8 Eier
  • 170 g Zucker
  • 350 g Mehl
  • ½ Pck. Backpulver
  • 100 g Sahne
  • 750 g Zwetschgen, halbiert, entkernt

Haselnuss-Kruste und Fertigstellung

  • 250 g Butter, in Stücken
  • 250 g Zucker
  • 75 g Mehl
  • 350 g Haselnüsse, gehobelt

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2059 kJ / 492 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
2.8 g
Sód
64 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy