Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 8 Eier
- 170 g Zucker
- 350 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 100 g Sahne
- 750 g Zwetschgen, halbiert, entkernt
Haselnuss-Kruste und Fertigstellung
- 250 g Butter, in Stücken
- 250 g Zucker
- 75 g Mehl
- 350 g Haselnüsse, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2059 kJ / 492 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 64 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Ameisenkuchen
2 Std.
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 Std. 50 Min
Mohn-Quark-Schnitten
1hod. 30min
Wirsing-Cannelloni aus dem Ofen
1hod. 30min
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 Std.
Thunfischpizza quattro stagioni
1h
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Dreh-dich-um-Kuchen
1 Std. 50 Min