
Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Eier8
-
Zucker170 g
-
Mehl350 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Sahne100 g
-
Zwetschgen halbiert, entkernt750 g
Haselnuss-Kruste und Fertigstellung
-
Butter in Stücken250 g
-
Zucker250 g
-
Mehl75 g
-
Haselnüsse, gehobelt350 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
492 kcal /
2059 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
64 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy