Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste

Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste

4.4 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Eier
    8
  • Zucker
    170 g
  • Mehl
    350 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Sahne
    100 g
  • Zwetschgen halbiert, entkernt
    750 g
Haselnuss-Kruste und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    250 g
  • Zucker
    250 g
  • Mehl
    75 g
  • Haselnüsse, gehobelt
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 492 kcal / 2059 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 64 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...