Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitteig
- 30 g Mandeln, blanchiert
- 90 g Zucker
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- 60 g Mehl
- 45 g Speisestärke
- 1 ½ TL Backpulver
- 1 EL Zucker (10 g)
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Zucker
- 80 g Nektarinen
- 6 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Nektarinen, reif, in Stücken
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 125 g Himbeeren
- 1 EL Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 882 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10min
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5h 30 min
Donauwellen
2h 40min
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Oster-Biskuitrolle
9h 30 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 Std. 10 Min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3h 15min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Gedrehter Hefezopf
2h
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min