Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen

Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen

4.6 113 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
20 Stücke

Składniki

Streusel
  • Mehl
    150 g
  • Butter kalt, in Stücken
    75 g
  • Zucker
    75 g
  • Zimt (opcjonalnie)
    ¾ TL
Teig
  • Milch
    125 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    75 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
    380 g
  • Ei
    1
  • Butter in Stücken
    75 g
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Eier getrennt
    3
  • Salz
    2 Prisen
  • Zucker
    100 g
  • Schmand
    200 g
  • Quark
    250 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zitronenschale, gerieben von ½ unbehandelten Zitrone
  • Heidelbeeren
    375 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 90 mg
Białko 7 g
Kalorie 1198 kJ / 286 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...