Urządzenia i Akcesoria
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Rahmkuchen
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Zucker250 g
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Vanilleschote in Stücken1
-
Eier5
-
Mehl280 g
-
Sahne150 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz1 Prise
Erdbeerkompott
-
roter Traubensaft250 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Speisestärke20 g
-
500 g Erdbeeren, TK, (siehe Tipp)Erdbeeren500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
66 mg
Białko
4 g
Kalorie
1108 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1h 30min
Spinatpastete mit Ei
2h 30min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10h
Vanillepudding
15min
Streusel
5min
Joghurtkuchen mit Ras el Hanout
1h 15min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1h 45min
Einfache Herrentorte
5h 45min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Omas Streuselkuchen vom Blech
3h
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1h 30min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min