Cremelikör-Schoko-Sahne-Torte

4.4 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz.
12 Stücke

Składniki

Schokoladen-Sahne
  • Kaffee-Sahne-Schokolade in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    600 g
  • Espressopulver, löslich
    2 - 3 TL
Schokoladenbiskuit
  • Eier
    4
  • Zucker
    160 g
  • Mehl
    140 g
  • Kakao
    20 g
  • Backpulver
    8 g
Füllung und Fertigstellung
  • Gelatine
    6 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Mascarpone
    250 g
  • Zucker
    50 g
  • irischer Cremelikör (z. B. Baileys®)
    140 - 160 g
  • Schokoladenraspel (oder z. B. Schokoladenkaffeebohnen) zum Verzieren
  • Baisergebäck zum Verzieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 191.8 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 2136.1 kJ / 510.5 kcal
Tłuszcz 34.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...