Himbeer-Limetten-Biskuitrolle

Himbeer-Limetten-Biskuitrolle

4.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
14 Scheiben

Składniki

Füllung
  • Gelatine
    6 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Zucker
    120 g
  • Limette unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    ½
  • Himbeeren
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Quark, 20% Fett
    200 g
Biskuit und Fertigstellung
  • Eier getrennt
    5
  • Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
    60 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken (1-2 cm)
    50 g
  • Mehl
    40 g
  • Speisestärke
    40 g
  • Backpulver
    8 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 195 mg
Białko 7 g
Kalorie 929 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...