Mediterraner Meeresfrüchte-Reis

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

  • Miesmuscheln, frisch, gesäubert und entbartet
    400 g
  • Zwiebeln halbiert
    160 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    40 g
  • Calamari-Ringe, roh, tiefgekühlt, aufgetaut
    200 g
  • Peperoni, gemischt (z.B. rot, grün), in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Weisswein
    150 g
  • gehackte Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Safranfäden (0,1 g)
    2 Prisen
  • Wasser
    210 g
  • Hühnerbouillon Paste
    ½ TL
    ½ Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)
  • weisser Rundkornreis (16-18 Minuten Garzeit)
    350 g
  • Krevetten, roh geschält
    100 g
  • Zitrone in Spalten (Wedges), zum Servieren
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 377 kcal / 1593 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...