Ofenlachs mit Kräuter-Pesto

Ofenlachs mit Kräuter-Pesto

4.8 276 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Pesto
  • Olivenöl
    100 g
  • Pistazien, gesalzen, geschält
    40 g
  • Honig flüssig
    20 g
  • grobkörniger Senf
    10 g
  • Bio-Zitrone ½ abgeriebene Schale
    1
  • Zitronensaft
    15 g
  • Basilikum (ca. 40 g), Blätter abgezupft
    2 Bund
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
Kartoffeln
  • Frühkartoffel je nach Grösse
    ganz oder halbiert
    850 g
  • Olivenöl
    1 EL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
Spargeln
  • Wasser
    500 g
  • grüne Spargeln unteres Drittel
    geschält
    900 g
  • Salz
    1 TL
Lachs
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Bio-Zitrone in Scheiben
    1
  • Lachsfilet, frisch, mit Haut oder ohne (ca. 700 g, Sushiqualität)
    1
  • Pistazien, gesalzen, geschält
    30 g
  • Wasser
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 12.3 g
Kalorie 233.5 kJ / 972.3 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...