Penne alla Puttanesca

Penne alla Puttanesca

4.4 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch Blätter gewaschen und getrocknet
    1 Bund
  • Knoblauchzehe
    1
  • schwarze Oliven, entkernt
    130 g
  • Sardellenfilet in Öl abgetropft
    30 g
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    500 g
  • Kapern, gesalzen zur Entsalzung abgespült
    20 g
  • Salz
    1 Prise
  • Trockenteigwaren, Sorte Penne Rigate
    360 g
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 479 kcal / 2006 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...