Spaghettini mit Muschelsauce

Spaghettini mit Muschelsauce

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch vorsichtig gewaschen und getrocknet
    4 - 5 Zweigchen
  • Miesmuscheln, gesäubert
    1000 g
  • Venusmuscheln, frisch, gesäubert
    500 g
  • Wasser
    500 g
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • Zwiebeln in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Chili, frisch vorzugsweise rot, entkernt
    1
  • Weisswein, trocken
    50 g
  • passierte Tomaten, aus der Dose
    300 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Pasta getrocknet, Sorte Spaghettini
    320 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 432 kcal / 1807 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...