Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 Zweigchen Petersilie, frisch, vorsichtig gewaschen und getrocknet
- 1000 g Miesmuscheln, gesäubert
- 500 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 500 g Wasser
- 20 g Olivenöl, nativ
- 50 g Zwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Chili, frisch, vorzugsweise rot, entkernt
- 50 g Weisswein, trocken
- 300 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 320 g Pasta getrocknet, Sorte Spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20min
Pennette mit Safran und Crevetten
30min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2h 20min
Linguine mit Riesencrevetten
30min
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20min
Filetsteaks mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1u.
Rindsstroganoff
45min
Lachs mit Spargeln, Reis und Zitronen-Hollandaise
45min
Egli-Knusperli
1u.
Klassisches Beefsteak Tatar
30min
Grüne Pfeffersauce
20min