Lachs-Teriyaki-Bowl

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Sauce und Marinade
  • Rohzucker
    50 g
  • Ingwer geschält
    5 g
  • Wasser
    100 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Reiswein (Mirin)
    35 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    1 EL
Reis
  • Reisessig
    50 g
  • Rohzucker
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Sushi-Reis
    250 g
  • Wasser
    500 g
Spinat und Lachs
  • Wasser
    1200 g
  • Blattspinat, tiefgekühlt aufgetaut, ausgedrückt
    (ergibt ca. 600 g)
    800 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (je 150 g)
    4
  • Sojasauce
    2 EL
  • Avocado geschält, in Schnitzen
    1
  • Sesamsamen, geröstet
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 722 kcal / 3027 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...