Petits pains mollets

Petits pains mollets

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 morceaux

Składniki

  • 60 g de beurre non salé et un supplément pour beurrer
  • 485 g de farine tout usage et un supplément pour fariner
  • 2 ¼ c. à thé de levure sèche active (1 paquet)
  • 115 g d'eau plus 1 c. à thé pour la dorure à l'œuf
  • ¾ c. à thé de sel
  • 30 g de sucre
  • 115 g de yogourt grec
  • 3 œufs de gros calibre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 227.9 kcal / 953.6 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 34.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 173.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...