Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)

Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)

4.8 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
16 portions

Składniki

Pâte
  • 45 g de sucre séparé (15 g + 30 g)
  • 120 g d'eau à température ambiante
  • 7 g de levure sèche active
  • 55 g de beurre séparé, (45 g fondu, 10 g en dés, pour beurrer)
  • 290 g de lait à température ambiante
  • 635 g de farine tout usage séparée (375 g + 260 g) plus le reste pour saupoudrer
  • 10 g de sel de bonne qualité
Toutons (pains frits)
  • 250 g d'huile végétale pour la friture
Pain
  • beurre fondu, pour badigeonner, plus un supplément pour le service
  • mélasse pour le service
  • sucre en poudre pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 251.8 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1383.2 kJ / 330.6 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...