Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1000 g Marillen
- 1 Packung Gelierzucker 1:1 (à 1000 g)
- 40 g Zitronensaft
-
20
g Marillenschnaps
lub 20 g Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4685 kJ / 1118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 268 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 godz. 30 min
Marillenröster
30min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenkuchen
1h 30min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Marillennektar
2h
Ribiselschnitten
1h
Zwetschkenröster
1h 30min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55min
Liptauer
15min