Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- 4 Eier (Größe M)
- 250 g Zucker
- 200 g Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Eierlikör
- 120 g Maisstärke
- 120 g Weizenmehl, glatt
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 973 kJ / 232 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Heidelbeer-Eierlikör-Gugls
50min
Semmelknödel
50min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Marillenkuchen
1h 30min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min