Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vanilleschote (siehe Tipp)
- 1000 g frische Marillen
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 20 g Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1759 kJ / 419 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Heidelbeermarmelade
55 Min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 Std. 30 Min
Marillenröster
30min
Zitronenmelissesirup
5h 10min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10 min
Marillenmarmelade
35 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Marillennektar
2 godz.
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 Min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Ribiselgelee
55 Min