Marillenknödel "die Besten"

4.3 506 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück

Składniki

  • Magertopfen
    300 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Verarbeiten
    220 - 250 g
  • Öl etwas mehr zum Einfeffen
    50 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Marillen mittelgroß und entsteint
    12 Stück
  • Weizenmehl, universal zum Rollen
  • Eidotter
    1
  • Wasser
    1000 g
  • Butter
    50 - 70 g
  • Semmelbrösel
    150 g
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Staubzucker nach Geschmack, etwas mehr zum Bestreuen
    1 - 2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1002 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...