Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Magertopfen
- 220 - 250 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Verarbeiten
- 50 g Öl, etwas mehr zum Einfeffen
- 1 Ei
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 12 Stück Marillen, mittelgroß und entsteint
- 1000 g Wasser
- 50 - 70 g Butter
- 150 g Semmelbrösel
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 - 2 EL Staubzucker, nach Geschmack, etwas mehr zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1002 kJ / 239 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Marillenröster
30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Marillenmarmelade
35 Min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Ribiselschnitten
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Topfenstrudel
2 godz. 10 min