![Marillenknödel mit Zuckerbröseln Marillenknödel mit Zuckerbröseln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8016E892-F8F3-4B5D-8F77-8725D0C09437/Derivates/75C732FC-EAF6-43AB-B716-FAB24FCE421D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marillenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- 130 g Mehl
- 8 - 10 Aprikosen, klein, entkernt
- Mehl, zum Bearbeiten
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3041 kJ / 727 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Marillenknödel
1ωρ. 15 λεπτ.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Topfenstrudel
2h 10min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min