Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g neutrales Öl
- 100 g Wasser
- 200 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 4 Eier (Größe M)
- 300 g Weizenmehl, griffig
- 2 TL Backpulver
- 800 - 1000 g Marillen, halbiert, entsteint
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 986 kJ / 236 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 72 mg
Alternatywne przepisy
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Polsterzipfl
2sa 10 dk
Marillenmarmelade
35 min
Zwetschkenfleck
1 godz. 30 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Ribiselschnitten
1h
Topfengolatschen
50 dk
Schnelle Biskuitroulade
30 min
Marillenkuchen
1h 10min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min