Urządzenia i Akcesoria
Zwetschkenröster
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Rohrohrzucker105 g
-
Gewürznelken4
-
Vanilleschote in Stücken (1 cm)½
-
frische Zwetschken halbiert, entkernt1350 g
-
Zimt, gemahlen½ - ¾ TL
-
Salz, unjodiert1 - 2 Prisen
-
Zitronensaft, frisch gepresst25 g
-
Wasser800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1092 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenröster
30 min
Marillenmarmelade
35 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 godz. 30 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Marillennektar
2 godz.
Ribiselgelee
55 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Powidl
8 godz.