Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mohnsamen
- 30 g Zucker
- 100 g Milch
- 20 g frische Germ
- 270 g Weizenmehl, universal
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- ½ TL Salz
- 40 g Powidl
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2047 kJ / 489 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 271 mg
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Eiernockerl
30min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Topfenschmarrn
50min
Semmelknödel
50min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Zwetschkenröster
1h 30min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min