Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Essiggurkerl, halbiert
- 70 g rote Paprikaschote, in Stücken, etwas mehr zum Garnieren
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Sauerrahm
- 3 TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 Msp. Paprikapulver, rosenscharf
- 1 Prise Kümmel, gemahlen
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL scharfer Senf
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1332 kJ / 318 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1038 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Semmelknödel
50 min
Marillenröster
30min
Krautfleckerl
40 min
Wurstaufstrich
10 Min
Erdäpfelkas
5min
Kürbiskernaufstrich
5min
Salzstangerl
1h 25 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 Min
Bröselknödel
40 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min