Bûche glacée aux amandes
TM6

Bûche glacée aux amandes

(Brak ocen)

Składniki

  • 150 g d'amandes crues
  • 250 g de sucre en poudre
  • 30 g de beurre doux
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1070 g d'eau
  • 50 g de vinaigre
  • 250 g de chocolat noir, en morceaux
  • 400 g de crème liquide 35% m.g. bien froide (type Fleurette)
  • 270 g de lait concentré sucré
  • sucre glace pour saupoudrer

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3504 kJ / 837 kcal
Białko
11.6 g
Węglowodany
78.1 g
Tłuszcz
55.1 g
Tłuszcz nasycony
28.3 g
Błonnik
7.8 g
Sód
83.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy