Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes crues
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre doux
- 1 c. à café de jus de citron
- 1070 g d'eau
- 50 g de vinaigre
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 400 g de crème liquide 35% m.g. bien froide (type Fleurette)
- 270 g de lait concentré sucré
- sucre glace pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3504 kJ / 837 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 78.1 g
- Tłuszcz
- 55.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 83.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet litchi-rose
8h
Mocktail Lady's Day
25min
Feuilletés au foie gras rôti et compotée de mangue à la vanille
1 Std. 20 Min
Meringues fantômes
3 Std. 30 Min
Calas de la Nouvelle-Orléans (beignets de riz)
1 godz.
Mocktail Bora Bora
15min
Minifocaccias fantaisies
2 godz. 15 min
Cupcakes de Noël
2h 25 min
Sablés façon sucettes
1 Std. 30 Min
Cupcakes cerveau d'Halloween
1 Std. 40 Min
Piña colada
5min
Mojito
5min