Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 500 g de lait entier
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 gouttes de colorant alimentaire violet (voir "Conseil(s)")
- 150 g de sirop de violette
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 748.5 kJ / 178.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes croustillantes de pommes de terre au bacon et fromage
1 godz.
Soupe à l'oignon et au chorizo
30min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 min
Soupe vichyssoise
40min
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1 godz. 30 min
Roulés de saumon et de courgette
25min
Bonbons à la fraise
Brak ocen
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 Std.
Pâte à tartiner aux speculoos
10 min
Cocktail Bellini
5 min
Poulet au citron et tagliatelle de courgette
30min