Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 500 g de lait entier
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 gouttes de colorant alimentaire violet (voir "Conseil(s)")
- 150 g de sirop de violette
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 748.5 kJ / 178.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolls à la crème de marron
2 godz. 25 min
Crème dessert aux speculoos
6j 20 menit
Sirop apaisant au miel et au safran
1h
Galette des rois chocolat et café
2h 45min
Tarte à gros bords
1 godz. 50 min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12h
Café à l'amande
25min
Gratin de poisson et pommes de terre (TM6)
1sa 10 dk
Chocolat liégeois
4h 30min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Chocolat liégeois
12h 15min
Crème glacée caramel et cacahuète
3 Std. 20 Min