Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 50 g de farine de blé complet T 110
- 200 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 4115 kJ / 972 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 192 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Baguette tradition
15h 25min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Fromage frais à tartiner
15 Std. 20 Min
Petits pains au lait
1h 45min
Préfou à l'ail, au chèvre et au miel
3h
Baguette express
2h 35 min
Bagel en 3 ingrédients
35 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Pains à burgers américains
3h 15 min