Niemiecki brunch

Niemiecki brunch

4.5 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Wytrawne babeczki i granola
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • bułka tarta do oprószenia formy
  • 200 g orzechów, mieszanych (np. orzechów laskowych, pekan, nerkowca i migdałów)
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 200 g płatków owsianych
  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g ziaren słonecznika
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 60 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 80 g różyczek brokułu
  • 100 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • 80 g kostek boczku
  • 3 jajka
  • 80 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 180 g mleka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Jajecznica i jogurt owocowy
  • 6 jajek
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła
  • 300 g wody
  • 150 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 400 g jogurtu typu greckiego
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 910.2 kcal / 3808.2 kJ
Białko 33.7 g
Tłuszcz 62 g
Węglowodany 61.3 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Sód 959.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...