
Urządzenia i Akcesoria
Niemiecki brunch
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Wytrawne babeczki i granola
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
200 g orzechów, mieszanych (np. orzechów laskowych, pekan, nerkowca i migdałów)
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
200 g płatków owsianych
-
30 g siemienia lnianego
-
30 g ziaren słonecznika
-
1 ½ łyżeczki soli
-
60 g pieczarek przekrojonych na pół
-
80 g różyczek brokułu
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
80 g kostek boczku
-
3 jajka
-
80 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
180 g mleka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Jajecznica i jogurt owocowy
-
6 jajek
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła
-
300 g wody
-
150 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g jogurtu typu greckiego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
910.2 kcal /
3808.2 kJ
Białko
33.7 g
Tłuszcz
62 g
Węglowodany
61.3 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
23.2 g
Sód
959.7 mg