
Urządzenia i Akcesoria
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
26 kromek
Składniki
Zaczyn owsiano-ryżowy (dzień 1.)
-
wody170 g
-
mąki owsianej bezglutenowej85 g
-
mąki ryżowej, białej85 g
-
bezglutenowego zakwasu owsiano-ryżowego15 - 30 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
oleju20 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni350 g
-
drożdży świeżych (opcjonalnie) pokruszonych5 g
-
cukru2 łyżeczki
-
mąki ryżowej90 g
-
mąki gryczanej120 g
-
mąki owsianej bezglutenowej60 g
-
skrobi z tapioki60 g
-
łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)20 g
-
soli2 łyżeczki
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
-
kostek lodu lub ½ szklanki wody10
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
80.4 kcal /
336.5 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
149.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska