
Urządzenia i Akcesoria
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
26 kromek
Składniki
Zaczyn owsiano-ryżowy (dzień 1.)
-
170 g wody
-
85 g mąki owsianej bezglutenowej
-
85 g mąki ryżowej, białej
-
15 - 30 g bezglutenowego zakwasu owsiano-ryżowego
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
20 g oleju
-
350 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
5 g drożdży świeżych (opcjonalnie) pokruszonych
-
2 łyżeczki cukru
-
90 g mąki ryżowej
-
120 g mąki gryczanej
-
60 g mąki owsianej bezglutenowej
-
60 g skrobi z tapioki
-
20 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
-
10 kostek lodu lub ½ szklanki wody
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
80.4 kcal /
336.5 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
149.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min