Bezglutenowy chleb z garnka

Bezglutenowy chleb z garnka

4.3 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kromek

Składniki

  • 40 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    40 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 480 g ciepłej wody
  • 300 g wody plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 40 g miodu
    40 g cukru
  • 25 g octu jabłkowego
  • 200 g mąki z brązowego ryżu plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
  • 260 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
  • 200 g skrobi ziemniaczanej
  • 3 łyżeczki soli
  • olej do natłuszczenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 222.9 kcal / 932.6 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 478.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...