
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb z garnka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kromek
Składniki
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)40 g
-
ciepłej wody480 g
-
wody plus dodatkowa ilość do skropienia300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
miodu40 g
-
octu jabłkowego25 g
-
mąki z brązowego ryżu plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)200 g
-
mąki gryczanej (patrz wskazówka)260 g
-
skrobi ziemniaczanej200 g
-
soli3 łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
222.9 kcal /
932.6 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
49.8 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
478.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min