
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb z garnka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kromek
Składniki
-
40 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
480 g ciepłej wody
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do skropienia
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g miodu
-
25 g octu jabłkowego
-
200 g mąki z brązowego ryżu plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
-
260 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
-
200 g skrobi ziemniaczanej
-
3 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
222.9 kcal /
932.6 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
49.8 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
478.9 mg