Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle, tagliate in quarti
- 3 spicchi di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 500 g di zucca butternut, sbucciata, privata dei semi, a cubetti (1½ cm)
- 200 g di lenticchie secche (beluga, tempo di cottura 20 min.)
- 30 g di crema di mandorle, chiara
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 2 cucchiai di curry in polvere (dolce)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 750 g di acqua
- 4 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1503.4 kJ / 359.3 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl di lenticchie con spinaci
35 Min
Curry di zucca
1 Std.
Mapo tofu
20 Min
Curry di lenticchie
50 Min
Dip di formaggio fresco ed erbe aromatiche
10min
Zuppa di barbabietole
45 Min
Zuppa di asparagi e aneto
25min
Zuppa di cavolo con tofu
1 Std. 45 Min
Dhal
40 Min
Curry indiano di verdure
1h 10min
Strudel di cavolo rosso
Brak ocen
Curry di verdure
1 Std.