Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco

Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco

4.6 133 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di patata americana dolce pulita, a pezzi (3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di sale
  • 70 g di lenticchie rosse, secche
  • 1 cucchiaio dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), fatto in casa
  • 400 g di latte di cocco
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco tritato + q.b.
  • 2 rametti di coriandolo fresco le foglioline + q.b.
  • 400 g di acqua
  • 20 g di succo di lime, spremuto fresco
  • 10 g di fiocchi di cocco
  • 1 lime in spicchi, per servire

Wartości odżywcze na 6 porzioni

Kalorie 1750 kcal / 3722 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 124 g
Węglowodany 147 g
Błonnik 23 g
Tłuszcz nasycony 86 g
Sód 2.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...